Om oss

På Bårslövs skola är vi noga med att alltid tillföra glädje och engagemang in i undervisningen. Glada barn är nyfikna barn och nyfikna barn utvecklas. Med sköna miljöer, bra lokaler och utrustning för alla behov ger vi allt för att ge ditt barn det bästa förutsättningarna för att utvecklas.

För oss är glädje i sig själv ett pedagogiskt verktyg. Att sprida glädje till våra elever i att de känner sig sedda och uppmärksammade för det de gör, är viktigt för oss.

Med glädje, trygghet och motivation lyckas alla våra elever bli sitt bästa jag.

Våra fritidspedagoger finns med i hela verksamheten och följer eleverna, hela dagen. Vi har även ett nära samarbete mellan de olika årskurserna. På Bårslövs skola är alla allas barn. Vi känner alla varandra vid namn. Det är en viktig del i vad trygghet betyder för oss.

Nära till naturen – nära till dig

Bårslövs skola är en F-6 skola med cirka 240 elever som ligger mitt i Bårslöv med nära till naturen. Det är lätt att ta sig till skolan var man än bor i Bårslöv. Det finns fina gång- och cykelstråk och de allra flesta elever går eller cyklar till skolan. Vi har också elever som bor utanför samhället och för dessa elever finns det skolskjuts.

Skola utrustad för alla behov

Våra byggnader är rymliga och vi har en fin idrottshall och fullt utrustade salar för textilslöjd och trä- och metallslöjd. Skolgården är stor och varierad. Här finns klätterverktyg, gungor, fotbollsplan, basketkorg, pingisbord och ett flertal målade cirklar, rutor och hagar som inbjuder till lek.